+36 70 338 4257+36 82 372 198remabt@t-online.hu7275 Igal, Rákóczi tér 16. GPS koordináták: (46.542049,17.940156)
 • Balatontóll mindössze 34 km-re vagyunk, így jó időben balatoni hajókázás az északi partra, fürdőzés stb.

  Kaposvár: Virágfürdő, Rippl-Rónai Múzeum, Csiky Gergely Színház, Babavilág, Vaszary Képtár, Desedai Parkerő és Arborétum stb.

  Szenna: Falumúzeum

  Patca: Katicatanya Élménypark gyerekeknek, felnőtteknek.

  Turázási lehetőség: Igalban nem csak fürdeni, és pihenni lehet, aki aktívan  szereti eltölteni a szabadidejét annak is többféle kikapcsolódási lehetőséget nyújt a város és a környék. Aki érintetlen tájakat felfedezve szeret kirándulni, Igal környékén könnyen megteheti, hiszen a környező erdők, mezők számtalan túralehetőséget biztosítanak – legyen szó gyalogos, kerékpáros, lovas vagy éppen Nordic-Walking túrázásról.

  Aki nem szeret céltalanul a természetben barangolni vagy éppen egy kis izgalomra vágyik miközben az Igal környéki csodaszép erdőket, mezőket járja, annak bátran tudjuk ajánlani a manapság oly népszerű geocaching „vadászatot”. Igalból kiindulva több érdekes helyre elrejtett geocaching ládát is megtalálhatunk, közben pedig megcsodálhatjuk a varázslatos táj minden apró szépségét. Bővebb információ: www.geocaching.hu

  Vadászat: Somogy megye kiváló vadállománnyal és rendkívül változatos természeti adottságokkal rendelkezik, hiszen a Balaton déli partján fekvő Külső-Somogyi dombvidéktől a Kaposvártól délre található, rendkívüli szépségű Zselici dombvidéken át a Dráva parti síkságig igen sokféle domborzatú tájjal rendelkezik. Erdősültsége 27 százalékos, ezzel az egyik legsűrűbb erdős térsége az országnak. Érthető, hogy ez a terület a külföldi vadászok körében is kedvelt. Igal környékén is több országos körökben jól ismert vadászterület található, hiszen Somogyacsa és Karád térsége is kitűnő vadászterület.

  Horgászati lehetőségek: Igalban és környékén számos kisebb és nagyobb horgásztó található. Ezek közül a Deseda a legnagyobb, de emellett a szomszédos Ráksiban, Andocson és Somogyszilban is lehetőségünk adódik hódolni ennek a remek kikapcsolódást nyújtó sportnak. Kaposvártól északra, Toponár mellett található hazánk leghosszabb mesterséges tava a Deseda. A tavat a hasonló nevű patak völgyzáró gáttal történő elgátolásával duzzasztották fel 8 km hosszúságban, 1975-ben. A tó és erdővel tarkított környezete a kirándulóknak és a vízi sportok szerelmeseinek egyaránt kellemes időtöltést nyújt. Halállománya – melyben a magyarországi őshonos halfajok találhatók – elismert horgászparadicsommá tette a tavat. A Deseda-tó mellett egy tájidegen akácos területen 28,7 hektáron arborétumot telepítettek 1978-ban. Az arborétumban szinte minden hazai fafaj megtalálható.